Handschoenen

Latex handschoenen
Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Ze bieden goede bescherming tegen overdracht van bacteriën en virussen. Het voordeel van latex handschoenen is dat ze comfortabel aanvoelen en flexibel zijn. Deze handschoenen zijn echter niet geschikt voor personen met een latex allergie. Ook kunnen ze niet gebruikt worden in combinatie met olie en vet.
Bekijk de latex handschoenen hier in onze webshop.

Nitril handschoenen
Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en worden vaak gebruikt als alternatief voor latex handschoenen wanneer iemand allergisch is voor latex. Ook zijn ze sterker dan latex handschoenen, waardoor ze geschikt zijn voor meermalig gebruik. Daarnaast zijn ze bestendig tegen olie, vet en spatten van bepaalde chemicaliën (let op: nitril handschoenen zijn nietbestendig tegen ketonen, oxiderende zuren en stikstof).

Bekijk de nitril handschoenen hier in onze webshop.

Vinyl handschoenen
Vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC. Van de drie verschillende materialen is vinyl het minst sterke materiaal en dit biedt dus de minste bescherming. Net als nitril is vinyl een goed alternatief voor latex handschoenen in het geval van een allergie. Daarnaast zijn vinyl handschoenen bestendig tegen olie, vet en zuren en basen (let op: vinyl handschoenen zijn niet bestendig tegen oplosmiddelen en ketonen).
Bekijk de vinyl handschoenen hier in onze webshop.

Gepoederd of ongepoederd?
Latex, nitril en vinyl handschoenen zijn zowel gepoederd als ongepoederd te verkrijgen bij Bunzl Foodservice. Het voordeel van gepoederde handschoenen is dat deze makkelijker aan te trekken zijn en dat vocht en zweet beter wordt opgenomen. Hierdoor dragen ze comfortabeler dan ongepoederde handschoenen.

Gepoederde handschoenen zijn echter niet geschikt voor gebruikt in de voedselindustrie, omdat het poeder dan op of in het eindproduct terecht kan komen. Ongepoederde handschoenen die geschikt zijn voor gebruik de voedselindustrie, hebben het keurmerk "Food grade". Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de juiste handschoen.

Verder hebben we ook nog andere handschoenen in ons assortiment. Denk aan:
- Huishoudhandschoenen
- Snijhandschoenen

Klik hier om alle handschoenen te zien in onze webshop.

Uitgelicht: Bunzl introduceert de PrimeFood snijhandschoen. Snij nooit meer in je handen door deze handschoen die te alle tijden bescherming bied tijdens bijvoorbeeld het snijden van vlees. Gegarandeerd de beste Food-handschoen qua snijweerstand, comfort en kwaliteit. Klik hier om de folder te kunnen bekijken.

Wist u dat elke standaard maat een eigen kleur heeft?
6= Wit
7= Geel
8= Rood
9= Groen
10= Blauw

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over handschoenen? Neem dan contact met ons op.

Greep uit ons handschoenen assortiment

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.