Clean the World

Zeep recyclen om levens te redden
Clean the World zet zich in om levens te redden door het recyclen van zeep. En daar slaagt deze non-profitorganisatie heel goed in. Ruim 5000 hotels hebben zich al aangesloten bij Clean the World. Zij verzamelen al hun oude zeepjes en shampoo en laten dat recyclen. Het mooie nieuws is: Clean the World wordt nu ook actief in Europa. En wij zijn er als Bunzl ongelooflijk trots op dat wij exclusief partner van Clean the World in Europa mogen zijn! Doet u met ons mee, levens redden?

Wat doet Clean the World?
Iedere dag sterven er 6000 kinderen jonger dan 5 jaar aan diarree en longontsteking. Zeep kan dit aantal halveren! Daarom zamelt Clean the World samen met (inmiddels ruim 5000) hotels overgebleven zeep, shampoo en douchegel in. Hotels verzamelen dit, vrijwilligers sorteren het, en vervolgens wordt de zeep gerecycled. Hier worden uiteindelijk hygiënekits van gemaakt, die worden uitgedeeld aan slachtoffers van natuurrampen, mensen in arme landen en vluchtelingenkampen. Meer weten? Lees dan verder op de website van Clean the World.

Bunzl Foodservice officieel partner
Een groot netwerk in de Europese hotellerie, de grote hoeveelheden zeep en shampoo die hotels via Bunzl kopen, het belang dat Bunzl aan MVO hecht, de expertise op het gebied van zowel hotelcosmetica als duurzaamheid... Het zijn allemaal redenen die Clean the World ertoe brachten Bunzl Foodservice aan te wijzen als hun officiële partner voor de Europese markt. Daar zijn we erg trots op. Door samen te werken hopen we snel toe te kunnen werken naar een situatie waarin alle hotelzeep en flesjes gerecycled worden en ten goede komen aan mensen die zich in onhygiënische omstandigheden bevinden.

Wat heeft Clean the World tot nu toe gedaan?
Wat ooit begon vanuit een garage, is nu een wereldwijde sociale organisatie. Sinds 2009 zijn er al 45 miljoen stukken zeep uitgedeeld in 127 landen, is er 10 miljoen kilo afval verwerkt en zijn er meer dan 2 miljoen hygiënekits samengesteld. Het resultaat is fantastisch: het aantal kinderen onder de 5 jaar dat door hygiëneproblemen is gestorven, is met 35% teruggebracht! Een paar voorbeelden:
Bunzl-BFS-BFS:/Special pages/test.png

Clean the World naar Europa
Maar we zijn er nog lang niet. Alle hulp is welkom. Daarom komt Clean the World naar Europa. In 2018 hebben ze in Amsterdam een verzamelcentrum ingericht en intussen hebben zich al 100 hotels aangemeld. Doet u ook mee? U heeft er nauwelijks omkijken naar en u redt er levens mee!

Hoe kan uw hotel bijdragen?
Gooit u regelmatig stukken zeep weg? Of flesjes en tubes met shampoo, douchegel of bodywash? Zonde! Zonder dat het u veel moeite kost, kunt u dit namelijk laten recyclen. Ook als uw guest supplies een nieuwe bedrukking krijgen (bijvoorbeeld i.v.m. een nieuw logo) is het een ontzettende verspilling als de producten met de oude bedrukking zomaar bij het afval belanden.

Recyclen dus! Dat werkt reuzemakkelijk:

1. Meld u aan bij Clean the World
2. Geef aan welke krat of doos u nodig heeft voor het inzamelen (zeep, flesjes)
3. Instrueer uw personeel
4. Ga inzamelen! Zeep, flesjes, tubes, vol of halfvol… alles is welkom!
5. Neem contact met Clean the World op als de krat 75% vol zit, u krijgt dan vast UPS retouretiketten toegestuurd
6. Stuur de kratten retour als ze 100% gevuld zijn ; UPS ruilt bij het ophalen de volle kratten om voor lege.

Wilt u nog meer doen? Schrijf uw hotel dan in voor vrijwillig sorteren, schoonmaken, of hygienic kits maken. Zo dragen u en uw collega’s extra bij aan duurzaam ondernemen, en werkt u tegelijkertijd aan teambuilding.

Helpt u mee levens redden?
U ziet het, meedoen is heel makkelijk. Wat houdt u tegen? Meld u vandaag nog aan en help mee levens redden! Wilt u eerst meer informatie? Bekijk dan de website van Clean the World.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.