Papier en karton geproduceerd van landbouwafval i.p.v. bomen

Innovatie
Op aarde leven zo’n 7 miljard mensen. Voor onze voedselvoorziening verbouwen we steeds meer planten en gewassen.
De voedingsindustrie gebruikt slechts een klein gedeelte van deze planten en gewassen. Voornamelijk worden alleen de zaden, vruchten, wortels en sappen gebruikt. Concreet betekent dit dat slechts 15 tot 20 procent van de ruim 16.500 miljard kilogram landbouwproducten gebruikt wordt als voedsel.
Miljarden tonnen agrarisch restmateriaal, oftewel landbouwafval, blijft over. Een gedeelte hiervan kan dienen als veevoer, maar een zeer groot gedeelte wordt ter plekke verbrand of komt in energiecentrales terecht. Daar wordt het verbrand om energie op te wekken.
Nu is het mogelijk om het agrarisch restmateriaal te verwerken tot Paperwise papier en karton.
Paperwise papier en karton, gemaakt van landbouw afval i.p.v. bomen, kan net als alle andere papiersoorten tot wel 7x gerecycled worden. Daarna kan het alsnog verbrand worden voor energie opwekking of nog beter: middels vergisting omzetten tot biogas en compost. Dan ontstaat energie en mest uit een product gemaakt van restmateriaal. Papier en karton van Paperwise voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Er is geen enkele reden meer om niet over te stappen op papier en karton van landbouwafval.

Grondstoffen
PaperWise maakt gebruik van secundaire grondstoffen. Restmaterialen van een andere industrie.
Paperwise papier en karton heeft als grondstof landbouwafval. De stengels en bladeren die overblijven na de oogst worden ingezet als grondstof voor hoogwaardig papier en karton.

PaperWise 47% beter dan FSC-papier
Uit onafhankelijk milieu onderzoek volgens de LCA-methode blijkt dat PaperWise 47% beter is voor het milieu dan FSC-papier van houtvezels en 29% beter dan gerecycled papier.
Door te kiezen voor PaperWise helpt u mee om landbouwafval niet langer als biomassa te verbranden maar een 2e leven te geven.

Biodiversiteit
Door van landbouwafval papier en karton te produceren hoeven bomen niet meer speciaal geplant en gekapt te worden. Ze kunnen blijven staan om CO2 op te nemen en om te zetten in zuurstof, Er ontstaan weer bossen met een grote verscheidenheid aan leven en biodiversiteit.

Duurzaamheidsdoelen
We willen mensen en organisaties met elkaar verbinden en in beweging brengen voor een duurzame samenleving. Dit doen we door het aandeel landbouwafval als grondstof voor papier en karton te vergroten.

Waarom PaperWise
• Stop verspilling! Hergebruik secundaire grondstoffen voor topkwaliteit papier en karton.
• Verlaag de impact op het milieu met 47% in vergelijk met FSC-papier van houtvezels.
• Start met duurzaam inkopen en realiseer uw MVO-doelstellingen.
• Betrek medewerkers en klanten bij uw MVO-doelstellingen en vergroot uw MVO-imago.

Verouderde browser

Gebruik voor een betere ervaring een andere browser of update Internet Explorer naar de nieuwste versie.