Bunzl Foodservice,

Where hospitality begins

Wil jij werken bij een jaarlijks groeiend beursgenoteerd bedrijf dat al jaren een autoriteit is in de Foodservice branche? Waar je initiatieven mag nemen en hospitality hoog in het vaandel staat? Waar je na een heerlijke lunch samen met je collega’s, kunt poolen of een collega kunt uitdagen om een pijltje te gooien op ons dartbord? Dan ga je het bij ons vast heel leuk vinden.

Bunzl Foodservice is onderdeel van een multinational en de grootste non-food leverancier van Nederland voor haar markten. Ons klantenbestand bestaat uit hotelketens, restaurants, cateraars, leisure organisaties en To Go horecalocaties. Denk hieraan toonaangevende bedrijven zoals Compass Catering, Efteling, Center Parcs, NS Stations, Hilton, NH hotels en HMS Host.
Onze organisatie onderscheidt zich door verwachtingen van klanten te overtreffen, zeer gemotiveerde en toegewijde mensen, strategische partnerships en innovaties in producten en concepten.

Voor onze Inkoop afdeling, bestaande uit 12 collega’s, zoeken bij per direct een enthousiaste
Medewerker voorraadbeheer (fulltime/40 uur)

Wat mag je vooral gaan doen?
Als Medewerker voorraadbeheer ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse bewaking van de voorraadartikelen binnen het bedrijf. Je voert de afspraken van leveranciers in ons systeem en zorgt daarna voor het beheer hiervan. Je kijkt op dag basis naar de bestellingen en plaatst inkooporders bij de leveranciers. Daarnaast houd je in de gaten of de producten op tijd worden geleverd en controleer je de juistheid hiervan.

Tevens maak je afspraken met inkopers en verkopers over de bestelprocessen en heb je contact met de afdeling logistiek. Bovendien onderhoud je nauw contact met leveranciers in binnen -en buitenland. Je rapporteert aan het Hoofd voorraadbeheer.

Hoe ga je dit doen?
Je signaleert problemen en lost deze op, je bent initiatiefrijk en denkt samen met in- en verkopers na over oplossingen en verbeterpunten. Dit doe je op een communicatief vaardige manier. Daarnaast ben je flexibel, kun je anticiperen en heb je een groot analytisch vermogen. Je bent een teamspeler met een commerciële instelling waarbij je het optimale resultaat nastreeft. Je bent uiteraard ook administratief sterk en werkt ordelijk, punctueel en komt afspraken na.

Wij verwachten
- MBO+/HBO werk- en denkniveau
- Minimaal 3 jaar succesvolle voorraadbeheer ervaring (bij voorkeur binnen een B2B omgeving/ grootverbruik-markt);
- Uitstekende beheersing van Excel en Axapta. Slim4 is een pre;
- Goede mondelinge en schriftelijke kennis van de Engelse taal;
- Kennis van de Duitse en Franse taal is een pre;

Je kiest voor Bunzl omdat
- wij een uitdagende functie bieden binnen een open en innovatieve onderneming waar kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan;
- je ruimte en vrijheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien;
- wij een passende beloning geven voor je werkzaamheden inclusief een pensioenregeling en 27 vakantiedagen op jaarbasis.

Dus waar wacht je nog op? Een nieuwe carrière ligt op je te wachten met eindeloze mogelijkheden.
Denk jij dat je het verschil kunt maken voor Bunzl? Grote kans dat wij je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wij zien je motivatie en CV graag tegemoet via vacatures@bunzl.nl t.a.v. Esther Markman, HR manager.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ramon Ravelli, Inkoop manager via 036-5478600.


Dank als je wilt meedenken, maar we stellen acquisitie niet op prijs.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.