CupR concept; uw koffiebeker wordt toiletpapier!

Bunzl Foodservice lanceert samen met een aantal partners het nieuwe concept CupR. CupR biedt organisaties de mogelijkheid hun MVO-beleid aan te scherpen, door haar koffiebekers apart in te zamelen. De koffiebekers worden vervolgens verwerkt en het pulp wordt weer gebruikt voor het produceren van toiletpapier. Zo ontstaat een geweldige vorm van circulaire economie!

Circulaire economie
Bij een circulaire economie draait het om hergebruik van producten en materialen waardoor grondstoffen hun waarde behouden. Voor veel organisaties is duurzaamheid een belangrijk onderdeel binnen het MVO-beleid. CupR biedt een concrete en heldere manier om afvalstromen beter te scheiden, waardoor het milieu minder belast wordt.

Kosten besparen
Dit unieke concept zorgt ervoor dat u organisatie naast een geweldige milieubesparing, veel minder restafval heeft, waardoor flink bespaard kan worden op de kosten voor restafval. Frans van den Berge van De Graaf: “Door meer samenwerking in de keten kunnen we het gebruik van grondstoffen reduceren en ontstaat er minder (rest) afval. Een echte win-win situatie dus!”

Totaalconcept
Bunzl Foodservice zet met CupR een totaaloplossing voor koffiebekers in de markt. Bunzl Foodservice is continu bezig met innovaties voor onze klanten. Onze sustainability expert  Marcea van Doorn: “We zien dat onze klanten waarde hechten aan duurzaamheid en wij helpen hen graag met mooie oplossingen. Wij bieden met CupR naast het leveren van de koffiebekers, ook de service om de bekers weer op te halen en te gebruiken als grondstof.”
Het concept is er in drie verschillende CupR levels, die staan voor de mate van duurzaamheid. Hoe vollediger de ’cirkel’ hoe hoger het duurzaamheidslevel. Bunzl Foodservice biedt uiteraard alle benodigdheden om het apart verzamelen van de koffiebekers mogelijk te maken. De bekers van Bunzl zijn uitgebreid getest voor dit concept en zijn goedgekeurd voor verwerking.

Meer informatie:
Wilt u meer informatie over CupR? Neem dan contact met ons op.
Bekijk hier een kort filmpje over het CupR concept van Bunzl.

 

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.