Gewijzigde tarieven afvalbeheersbijdrage

Wilt u zo duurzaam mogelijk ondernemen? Dat geldt voor veel van onze klanten. Om die reden verkopen wij steeds meer verpakkingen die aan verschillende duurzaamheidscriteria voldoen. Ze zijn bijvoorbeeld composteerbaar of gemaakt van gerecycled materiaal of hernieuwbare bronnen. Een prachtige trend, met positieve gevolgen voor het milieu!

Hogere tarieven voor composteerbare verpakkingen
Brengt uw bedrijf elk jaar zodanig veel verpakte producten op de markt dat u verplicht bent een afvalbeheersbijdrage te betalen? En is een deel van uw verpakkingen composteerbaar? Dan brengen wij graag de tarieven van deze bijdrage onder de aandacht.
Want wist u dat de tarieven van de afvalbeheersbijdrage per 1 januari 2019 worden gewijzigd? De tarieven die u betaalt aan het Afvalfonds Verpakkingen – de stichting die zorgt voor het inzamelen en recyclen van verpakkingen – verschillen per materiaalsoort. Composteerbare verpakkingen (biokunststoffen) met een EN13432-normering hadden altijd een laag tarief van 2 cent per kilo. Dit verandert nu. Vanaf 1 januari betaalt u ook voor deze verpakkingen 64 cent per kilo: het standaard plastic tarief. Daar zijn meerdere redenen voor, die u kunt nalezen op de site van het Afvalfonds Verpakkingen. Hier vindt u ook de tarieven van de andere materiaalsoorten en verpakkingen.

Liever een alternatief materiaal? Keuze genoeg!
Bij vrijwel al onze klanten heeft een lagere afvalbeheersbijdrage geen invloed op de keuze voor duurzame disposables. Een keuze voor deze disposables is echt een keuze ten behoeve van het milieu. Toch willen wij dit graag even bij u onder de aandacht brengen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. En wilt u meer informatie over alternatieve materialen, zoals karton, hout, bamboe of suikerrietpulp, dan adviseren wij u daar natuurlijk graag bij! U kunt ons bereiken via info@bunzl.nl.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.