Bunzl en YesPlease zorgen voor duurzame koffie op hotelkamers

Bunzl Foodservice gaat samen met YesPlease zorgen voor duurzamere koffie op hotelkamers. De start-up YesPlease biedt hotels een vernieuwend, circulair koffieconcept met volledig recyclebare koffiecups. Op elke hotelkamer komt een gratis espressomachine te staan. YesPlease bezorgt via Bunzl maandelijks de koffiecups en haalt de gebruikte koffiecups weer op. Zowel de cups als het koffiedik worden hergebruikt.

Koffiecupjes zijn een snelle, cleane en makkelijke oplossing voor hotels die hun gasten meer willen bieden dan oploskoffie. Alleen zijn de reguliere cups niet erg duurzaam. Hiervoor heeft YesPlease de perfecte oplossing gevonden: het recyclen van gebruikte koffiecups.

Gratis espressomachine en volledige recycling
Hoe werkt het concept? Hotels ontvangen voor elke hotelkamer een gratis design espressomachine. Elke maand bezorgt Bunzl namens YesPlease koffiecupjes met premiumkoffie in de favoriete blend van het hotel. De gebruikte koffiecupjes worden maandelijks opgehaald. Het koffiedik wordt machinaal gescheiden van de cups. Vervolgens worden zowel het koffiedik als de koffiecupjes gerecycled.

De cirkel rond: hergebruik van koffiedik en koffiecupjes
Van de gebruikte koffiecupjes maakt YesPlease nieuwe koffiecupjes, houders voor koffiecupjes, roomcards voor hotels, dienbladen enzovoort. Ook het koffiedik wordt gerecycled en gebruikt als grondstof voor zeep, scrubs en douchegel. Zo werkt YesPlease aan een circulaire wereld: minder afval, maximaal gebruik van grondstoffen en nieuwe producten gemaakt van resten.

Samen werken aan een duurzame, schone, sociale wereld
YesPlease werkt met partners die dezelfde missie hebben: een duurzame en sociale wereld. Voor de distributie van de gratis espressomachines en de koffiecupjes kozen ze voor Bunzl Foodservice. Omdat Bunzl aan zeer veel hotels levert, is ook dit een keuze voor duurzaamheid: de vrachtwagen stopt toch al voor de deur en er is dus geen extra transport nodig. Sjoerd Stouten, CEO van YesPlease: “De keuze voor Bunzl is gemaakt vanwege het enthousiaste team, hun visie op duurzaamheid en de focus op service en kwaliteit naar onze (gezamenlijke) relaties toe. Met Bunzl zijn we bovendien ook meteen voorbereid op internationale expansie.”

Een andere belangrijke partner is Clean the World. Deze organisatie verzamelt hotelzeepjes en andere hotelcosmetica en maakt hier hygiënepakketjes van voor ontwikkelingslanden. Clean the World verzamelt en recyclet ook de gebruikte koffiecupjes van YesPlease. Vervolgens maakt Better Future Factory nieuwe producten van de oude cupjes. Ook ontwikkelde deze ontwerpstudio de machine die de koffiedrab scheidt van de cupjes.

Verduurzamen zonder zorgen én zonder investering
Hotels willen graag verduurzamen. Vaak brengt dit een behoorlijke investering met zich mee.
Maar het koffieconcept van YesPlease vraagt nauwelijks uitgaven of investeringen. Hotels sluiten alleen een abonnement af. Daarbij neemt YesPlease de hotels alle zorg uit handen. Het onderhoud van de espressomachines is gratis. YesPlease zorgt ervoor dat de espressomachines goed werken. Is een machine aan het eind van zijn levensduur? Dan ontvangt het hotel gratis een nieuwe machine. De onderdelen van de oude machine worden gerecycled. Zo wordt het voor hotels heel makkelijk en duurzaam om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Wilt u ook duurzamere koffie aanbieden aan uw hotelgasten?
Bent u ook op zoek naar manieren om duurzamer te ondernemen en tegelijk uw gasten het beste van het beste te bieden? Dat kan met dit circulaire koffieconcept. Neem contact op met uw Bunzl accountmanager of laat uw interesse aan ons weten via info@bunzl.nl of 036-5478766.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.